Lasten Vaalit 2021

Lasten Vuoro Päättää!

Nyt on sinun mahdollisuutesi harjoitella vaikuttamista: etsi ehdokkaiden joukosta sellainen, joka haluaa edistää sinulle tärkeitä asioita. Äänestä omaa suosikkiasi ja seuraa miten oma ehdokkaasi vaaleissa pärjää. Siirry sivulla alaspäin ja anna sähköinen äänesi painamalla "Äänestä"-painiketta ehdokkaasi kohdalla. Voit äänestää vain yhtä ehdokasta.

Lasten vaalien tulos julkistetaan virallista kuntavaalipäivää (13.6.2021) seuraavalla viikolla.

Äänestysaika on päättynyt!

Lasten vaalit verkossa

Aiemmin Lasten vaalit on järjestetty fyysisen äänestyksen muodossa käynnissä olevien vaalien äänestyspisteillä vaaliuurnien ja äänestyskoppien keskellä – ihan kuten oikeissa vaaleissa. Näinä poikkeuksellisina aikoina haluamme kuitenkin, että kaikki äänestäjät pysyvät terveinä ja turvassa, minkä vuoksi Lasten vaalit siirtyivät tällä kertaa pääasiallisesti verkkoon.

Vuoden 2021 ehdokkaat

Otto Octopus
2.

Otto Octopus

Otto Octopus on lempeä ja ystävällinen merenelävä, joka viihtyy omassa kuplassaan. Otto ui urakalla ja onkin siinä melkoinen mestari. Hän liputtaa uimahallien puolesta ja toivoisi niihin lisää liukumäkiä, porealtaita ja erilaisia pomppupaikkoja.

”Vesi pitää mielen virkeänä ja lonkerot vetreinä!”
Rico Raitava
3.

Rico Raitava

Rico Raitava on sulava ja siistikäytöksinen tiikeri, joka luovii kaikenlaisissa kaveriporukoissa kuin kotonaan – jossa hän järjestää kakkukestit kunhan niiden aika taas on. Rico on reilu ja reipas ystävä, jonka seurassa ei koskaan tule tylsää.

”Lähdetäänkö leikkimään?”
Mette Metsinkäinen
4.

Mette Metsinkäinen

Mette Metsinkäinen rakastaa luontoa ja eläimiä yli kaiken. Hän ymmärtää puiden kuiskintaa, vaikka yleensä puhuu ihmisten tai metsinkäisten kielellä. Mette harrastaa estejuoksua jänisten kanssa ja puissakiipeilyä oravien seurassa.

”Haluan istuttaa tuhat erilaista puuta kotimetsään kaikkien iloksi.”
Heppa Hurjapää
5.

Heppa Hurjapää

Heppa Hurjapää ahmii kirjoja enemmän kuin heinää, sillä hän haluaa tietää kaikesta kaiken. Kirjastojen vakiovieraalle maistuvat niin tietokirjat kuin tarinatkin, mutta varsinkin matkaoppaita tulee lainattua jatkuvasti. On kiva katsella miltä maailmalla näyttää, vaikka ei kotipilttuusta poistuisikaan!

”Lukeminen on ihahaaa!”
Kieppu
6.

Kieppu

Kieppu ottaa kiivaita kierroksia ja rakastaa kun lapset kiipeilevät sen oksilla. Hänellä on juuret tiukasti leikkipuistoissa, joissa on kiva seurata kaikenlaista touhuilua. Kieppu antaa mielellään huomaamatta vauhtia keinuihin ja kirittää kiipeilytelineessä temppuilevia.

”Puistoissa pitää olla tilaa erilaisille elämyksille!”
Popotti
7.

Popotti

Popotti voisi ahmia voileipiä lakkaamatta – aamupalaksi, lounaaksi ja välipalaksi, iltaruokia unohtamatta! Hän keksii reseptit kaikenlaisiin voileipiin ja käyttää kasviksia mielikuvituksellisilla tavoilla. Popotti haaveilee kouluruoasta, jossa pääsisi syömään eri asioita joka päivä.

”Olisipa aina maanantai ja uuden viikon ruokalista!”
NiNi
8.

NiNi

NiNi on turvallisuustarkkailija, joka vahtii lasten kulkemista ja laskee turvallisimpia reittejä kouluun, kotiin, kavereille ja harrastuksiin. NiNi varmistelee vihreät valot sekä heijastimet, ja muistuttaa liikennesäännöistä erilaisin keinoin. Ja niitähän avaruusolennolla riittää, kun voi muuttua vaikkapa Stop-merkiksi tai suojatieksi!

”Olethan sinäkin liikenteessä aina tarkkana kuin porkkana!”